середу, 27 березня 2013 р.

Зустріч з мером м. Рівне


Об 11:00 відбулася зустріч з мером м. Рівне.
Блаженнішого зустрічав мер Володимир Хомко з апаратом міської ради. У своєму вітальному слови Глава Церкви подякував за можлівисть зустрітися та поспілкуватися.  “Рівненщина земля святих людей. Тут глибоке культурне та освітнє коріння... Перші 5 років – час закладання фундаментів”.
На початку відбулася коротка прес-конференція, на котрій заторкалися актуальні питання: запрошення новообраного Папи приїхати в Україну, на що Патріарх зазначив, що таке запрошення дійсно було надіслане, однак відповіді від Апостольської столиці досі немає; участь у святкуванні 1025-лиття хрещення, про що Блаженнишій розповів про плани щодо святкування в Києві і закликав до святкування на місцях.
 Прозвучали запитання про збереження моральності та настанови на піст. Блаженніший зауважив, що основою морального і християнського життя є піст і милостиня. Гріх не  має ні континентального, ні мовного забарвлення.

Відбулася також зустріч без преси. На зустрічі були присутні: п. Андрій Грещук, секретар міської ради; Володимир Петрів, директор драмтеатру в Рівному.
Блаженніший подякував за добре ставлення влади до греко-католицької церкви. В свою чергу мер наголосив на високому кредиті довіри до греко-католиків у місті та запевнив свою підтримку у будівництві та суспільній дияльності.
Блаженніший наголосив на суспільній та харитативній діяльності Церкви. У Рівному вже подані документи на реєстрацію допомогової організації “Карітас”. 
На закінчення відбувся обмін подарунками. Блаженніший подарував п. Володимиру Бучацьке Євангеліє та медаль Блаженнішого Любомира. В свою чергу від мерії Блаженніший отримав альбом з краєвидами Рівного.