середу, 27 березня 2013 р.

Зустріч з парохіянами храму св. Миколая, що у Рівному

На закінчення перебування Блаженнішого у Рівному відбулася зустріч з громадою церкви св. Миколая.
У зверненні до громади Патріарх наголосив на важливості зростання у вірі Апостолів та великого князя Володимира, переємство від яких ми отримали. "Ми маємо бути вдячними за дар віри. ...Ігнатій Богоносець говорить: "В мене в середині журчить Боже слово іти до Отця. Коли людина поєднується з Богом - бере участь у вічному житті". А апостол Павло говорить, що віра - пізнання речей невидимих". Тому у нашому духовному житті саме віра є надзвичайно важливим чинником, котрий зумовлює рух у зростанні в чеснотах.  "Людина наділена великим потенціалом і силою, однак людина є обмеженою і власне віра допомагає злетіти дуже високо" - зазначив Блаженніший Святослав. Також очільник греко-католиків навів приклад Івана Павла ІІ, котрий відправляючи Літургію для студентів говорив: "Людина, як літак летить, а Господь вірою допомагає злетіти дуже високо".

"Любити треба ближнього котрого бачимо, бо не зможе любити Бога, якого не бачимо" - підсумував Патріарх.

Серед традиційних на сьогодні і найактуальніших серед суспільства питань до Церкви, котрі стосувалися Папи, патріархату для греко-католиків та порад на піст були запитання і особистого характеру, а саме про розвиток покликання Блаженнішого Святослава, зважаючи на його медичну освіту. Відповідаючи на це запитання Глава і Отець нашої Церкви навів приклад блаженної пам'яті Володимира стернюка, який через свою медичний фах мав змогу бути завжди близько до людей, особливо в годині їхньої смерті.

Після спілкування Патріарх очолив Акафіст до Страстей Христових, після чого всі отримали благословення Глави УГКЦ.

На закінчення настоятель храму о. Євген Остапенко подякував Блаженнішому за час та увагу до парохії і побажав Главі Церкви многоліття, адже саме сьогодні виповнюється два роки з моменту інтронізації Патріарха.